3WIS svejser 50 tons bygningsstål

3WIS svejser 50 tons bygningsstål

Et bygningsstål-projekt med EN 1090-2 EXC2 krav skaber masser af aktivitet på 3WIS værksted i Munkebo

Samarbejde er vejen frem

3WIS er i sommervarmen godt i gang med et større projekt indenfor bygningsstål. Her skal der svejses trapper, svalegange, altaner og værn til et nybygget lejlighedskompleks i Solrød. 3WIS løser denne opgave i tæt samarbejde med Langkjær Stålbyg.

3WIS står for svejsning og senere montage af hele stålkonstruktionen, mens samarbejdspartneren Langkjær Stålbyg  forestår produktion af tegninger med slutkunden og levering af halvfabrikata stål. Samarbejdet har indtil videre været i gang siden maj og skal stå sin prøve henover sensommeren.

Styr på stålet

”Vi er glade for få muligheden for at løfte en større bygningsstålopgave i samarbejde med vores partnere,” beretter direktør Kim Jacobsen, og fortsætter, ”Da vi tidligere på året blev EN 1090-2 EXC4 certificeret, er dette en opgave, vi bør kunne løfte.  Men derfor er det selvfølgelig altid spændende at se, om vores forholdsvist nye set-up er gearet til udfordringen. Men det ser bestemt sådan ud. Vi har lagt en god plan sammen med vores partnere, og vi har fokus på at overholde vores del af tidsplanen.”

Projektet løber op i 50 tons bygningsstål, som skal produceres med dokumentation iht. EN 1090-2 EXC2 og CE-mærkes. Det indbefatter for 3WIS’ vedkommende et stort fokus på forberedelse, kvalitetskontrol og en rettidig afvikling af dokumentationsprocessen. Der er bl.a. lavet nye WPS’er til opgaven.

”Vores svejsekoordinator har forberedt sig minutiøst og sikret, at der er blevet lavet nye procedurer og WPS’er til opgaven. Så snart materialerne lander i vores værksted bliver de gennemgået for eventuelle fejl og mangler. Først efter kontrol de bliver frigivet til anvendelse. Vi har nogle dygtige, certificerede svejsere, som har knoklet på. Derfor har vi løbende kunnet få afviklet NDT-kontrol og få sendt færdigsvejste dele af konstruktionerne videre til overfladebehandling. Og vigtigst af alt er, at vi har godt styr på vores dokumentation samt kvalitet. Vores svejsekoordinator og formand forbereder alle tegninger og svejselog og vores svejsere har holdt fokus på at få lavet deres dokumentation med det samme. Derfor har vi ikke noget efterslæb og har et godt overblik over forløbet, og hvor langt vi er kommet – det giver ro i maven,”

Kim Jacobsen